Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Jadran odmarao pojačanja i slavio protiv rumunjske momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 19:30

Ždrijeb play-off runde na rasporedu je sutra, a mogući protivnici su OSC Budapest, zagrebačka Mladost te Savona.

Vaterpolisti splitskog Jadrana bez ikakvih problema slavili su protiv Oradee s 18:8. Dva velika pojačanja Konstantin Hrakov i Nikša Dobud su odgledali utakmicu s tribina čuvajući se za predstojeće izazove.

Utakmica protiv rumunjske momčadi nije ponudila nikakvu rezultatsku neizvijesnost, valja istaknuti čak šest golova Marina Delića, koji ove godine igra s puno više samopouzdanja, osokoljen novim suigračima i on se digao na razinu više. Svoju su priliku iskoristili i 'tići' sa Zvončaca, Robert Stojanac i Vito Janković su zabili po gol. Ždrijeb play-off runde na rasporedu je sutra, a mogući protivnici su OSC Budapest, zagrebačka Mladost te Savona.

„Prioritet u ovoj utakmici je bio da igraju mlađi igrači i oni koji su imali manju minutažu. I da se netko ne ozlijedi. U srijedu igramo protiv Mladosti, onda u subotu prvu utakmicu play-offa za ulazak u Ligu prvaka, svaki odmor je bitan“, rekao je trener Jadrana Mile Smodlaka i dodao:

„Muči me ta utakmica protiv OSC-a koju smo u Podgorici izgubili, sve smo utakmice igrali dobro osim možda pet - šest minuta protiv tih Mađara i to me muči. Strah me da se to ne ponovi, ali ovo sada izgeda puno bolje. Plan ispunjavamo, igra nam se diže i meni je kao treneru to najbitnije. Koliko god ovo dobro sada izgleda, možemo mi još bolje.“, zaključio je Smodlaka.

Oradea – Jadran 8:18

(1:4, 2:4, 3:5, 2:5)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 100.

Suci: Stavridis (Grčka), Bouchez (Francuska)

Oradea: Bracocevik, Asanović (2), Kovats (1), Ilisie, Szabo, Luncan, Popoviciu (1), Šakenov (1), Colodrovschi (1), Dobre, Czenk (2), Remes, Abrudan.

Jadran: Podrug, Burić (1), Marinić-Kragić (2), Čagalj (2), Z. Butić, Pejković (2), Bukić (1), Janković (1), Delić (6), Stojanac (1), Šetka (1), Dužević (1).

Peterci: Oradea - , Jadran 1 (1)

Igrač više: Oradea 1 od 8, Jadran 6 od 9

 


Tagovi

Hrvatski vaterpolski savezJadranska liga vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaEuropski kup vaterpoloVK Jadran SplitNikša Dobud

Ostale Vijesti